Dezerty Do mrazáku Vše

Banánová zmrzlina

Je pravda, že nejsem zrovna milovnicí banánů. Přesto jich doma máme stále dost, protože mladší syn si často připravuje různé koktejly. Tentokrát jsem zkusila zmrzlinu a musím přiznat, že jsem si pochutnala také.
Suroviny:
  • 3 banány
  • 200 ml smetany ke šlehání (33%)
  • 1/2 polovina plechovky karamelového kondenzovaného slazeného mléka
  • 1 lžíce sirupu Agáve
Postup:
  1. Banány oloupu a nakrájím na kousky. Společně s kondenzovaným mlékem a sirupem dám do mixéru a rozmixuji do hladké pasty.
  2. Smetanu ušlehám v robotu se šlehací metlou do tuhé šlehačky a pomocí stěrky do ní zapracuji bánovou směs.
  3. Takto připravenou směs dám do mrazničky. Každých 30 minut vyndám a prošlehám v robotu, abych rozbila ledové krystalky. Poté zase vrátím do mrazničky. Tento postup provádím po dobu asi 4 hodin. Poté přendám do uzavíratelné nádoby a uložím do mrazničky.
  4. Servíruji přelité karamelem.

Eva

Všechny uvedené recepty jsou vyzkoušeny největšími mými kritiky, kterými jsou dva synové a manžel.

Mohlo by vás také zajímat...