Sendviče, tousty, svačiny Slaná jídla Snídaně Vše

Bramborovo-sýrové vafle

Tyto vafle patří mezi mé favority. Sice vyžadují větší přípravu, ale to mě nikdy neodradí. V případě snídaně vyžadují přípravu již večer předem, kdy si uvařím brambory ve slupce. Ráno pak již stačí brambory nastrouhat, smíchat se zbývajícími surovinami, vyndat vaflovač a péct vynikající křupavé vafle.
Suroviny:
  • 2 kg vařených brambor ve slupce
  • 100 g nahrubo nastrouhané mozzerally
  • 30 g nastrouhaného parmazánu
  • 50 g rozpuštěného másla
  • sůl, pepř
  • 2 lžičky omáčky Buffalo
  • 1 lžička provensálského koření
Postup:
  1. Nejlépe den předem si uvařím brambory ve slupce, sleji vodu a nechám je vychladnout.
  2. Ve velké míse promíchám nahrubo nastrouhané brambory s oběma druhy sýru, rozpuštěným máslem, solí, pepřem, omáčkou Buffalo a kořením.
  3. Připravím si vaflovač, který zapnu a nastříkám olejem ve spreji.
  4. Do vaflovače naložím 2-3 lžíce bramborové směsi na každou plotýnku. Zavřu vaflovač a peču, dokud nebudou vafle zlatohnědé a křupavé.
  5. Servíruji s volským okem, opečenou slaninou, čerstvou zeleninou a přelité olivovým olejem smíchaným s bylinkami.

Eva

Všechny uvedené recepty jsou vyzkoušeny největšími mými kritiky, kterými jsou dva synové a manžel.

Mohlo by vás také zajímat...