Tímto receptem neuděláte chybu, když chcete pohostit milovníka kávy a čokolády. U nás doma jsem to hlavně já. No, vlastně zmízí hned ze stolu i bez mého přičinění.
Suroviny:
- 2 vejce
- 1/2 h rozpuštěného másla
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 lžíce espressa
- 1/2 h hladké mouky
- 1 h cukru krupice
- 1/3 h kakaa
- 1/4 lžičky prášku do pečiva
- 1 lžička mleté skořice
- 1/2 lžičky mletého kardamonu
- špetka soli
- suroviny na polevu:
- 3 lžíce kakaa
- 1 h cukru moučka
- špetka soli
- 1/2 lžičky mletého kardamonu
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 lžíce espressa
- 3 lžíce rozpuštěného másla
- 1 lžíce medu
- dokončení:
- posypka
Postup:
- Troubu rozpálím na 180°C a připravím si menší plech.
- V míse smíchám mouku, cukr krupici, kakao, prášek do pečiva, sůl, kardamon a skořici.
- V druhé míse prošlehám vejce s máslem, vanilkou a kávou. Pomalu přimíchám moučnou směs a naplním do připraveného plechu.
- Dám péct na cca 25 minut.
- Mezitím si připravím kávovou polevu smícháním všech surovin na polevu.
- Na vychlazený upečený korpus natřu polevu a ozdobím posypkou.