A zase to brownie…prostě dobrota, která se neomrzí a má nespočet možných kombinací. V tomto receptu jsem rovnou připravila 2 varianty našich oblíbených.
Suroviny:
- 2 vejce
- 1/2 h rozpuštěného másla
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 lžíce espressa
- 1/2 h hladké mouky
- 1 h cukru krupice
- 1/3 h kakaa
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- špetka soli
- karamelové bonbony nakrájené na kousky
- čokoládové bonbony nakrájené na kousky
- poleva z karamelové čokolády
- poleva z tmavé čokolády
Postup:
- Troubu rozpálím na 180°C. Připravím si menší pekáč o rozměrech cca 20 x 24 cm, který pomocí hliníkové fólie rozdělím na dvě poloviny.
- V míse smíchám mouku, cukr krupici, kakao, prášek do pečiva a špetku soli.
- V druhé míse prošlehám vejce s máslem, vanilkou a kávou. Pomalu přimíchám moučnou směs a naplním do připraveného plechu.
- Do jedné poloviny těsta vmáčknu karamalové kousky a do té druhé poloviny kousky čokoládových bonbonů.
- Pekáč dám péct na cca 25 minut (nemusí být úplně propečený).
- Mezitím si připravím polevy, rozpuštěním tmavé a karamalové čokolády. Tu karamelovou natřu na polovinu s karamelovými bonbony, tu z tmavé čokolády natřu na polovinu, kde jsou bonbony čokoládové.
- Dám vychladit do lednice alespoň na 1 hodinu a servírují nakrájené na menší čtverečky.