Dezerty Řezy, koláče a cheesecakes Vše

Cheesecake s pistáciovou polevou

V tomto receptu jsem nakombinovala klasický New York cheesecake s pistáciovou polevou z bílé čokolády a s kousky pistácií. Určitě to není žádná novinka, ale můžu potvrdit, že ta kombinace je prostě vynikající.
Suroviny:

Suroviny na korpus:

  • 200 g sušenek Bebe nebo máslových vanilkových
  • 80 g rozpuštěného másla

Suroviny na náplň:

  • 600 g krémového sýra
  • 200 g zakysané smetany
  • 2 h moučkového cukru (250g)
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 3 vejce + 1 žloutek

Suroviny na polevu:

  • 150 g bílé čokolády
  • 20 g kakaového másla
  • 1 lžíce másla nebo rostl. oleje
  • 1 lžíce pistáciové pasty
Postup:
  • Troubu rozpálím na 180°C. Dno dortové formy potřu máslem a vyložím pečícím papírem.
  • Začnu přípravou sušenkového korpusu. Rozmixované sušenky promíchám s máslem a přendám do dortové formy. Umačkám na dno. Nechám chvilí odpočinout v lednice a poté cca 5-10 minut.
  • Korpus vyndám z trouby a dám na mřížku vychladnout.
  • V robotu s K-metlou promíchám čerstvý sýr, zakysanou smetanu, moučkový cukr, citronovou šťávu a vanilkový extrakt. Do hladké hmoty postupně a opatrně zašlehám vejce a žloutek. Vejce zašlehám opatrně, aby nevzniklo moc vzduchovým bublin.
  • Náplň vliji na předpečený korpus a dám péct do trouby vyhřáté na 160°C (né horkovzduch). Peču cca 30 minut. Poté troubu vypnu a nechám ještě dojít cca 30 minut v uzavřené troubě.
  • Cheesecake nechám zcela vychladnout a vložím do lednice. Dám se do přípravy pistáciové vrstvy.
  • Ve vodní lázni rozpustím čokoládu, přidám kakové máslo, máslo a pistáciovou pastu. Promíchám do hladké lesklé polevy. Nechám zchladnout a poté naliji na vychlazený cheesecake.
  • Takto připravený dort dám na několik hodin ( klidně i přes noc ) do lednice. Servíruji ozdobené drcenými pistáciemi.

Eva

Všechny uvedené recepty jsou vyzkoušeny největšími mými kritiky, kterými jsou dva synové a manžel.

Mohlo by vás také zajímat...