Čokoláda Dezerty Vše

Churros s čokoládovo-kávovou omáčkou

Skvělé smažené pečivo z odpalovaného těsta obalené ve skořicovém cukru a máčené ve vynikající čokoládovo-kávové omáčce. Když už vás nebaví koblihy, vyzkoušejte tuto španělskou dobrotu, určitě si vás získá.
Suroviny:
  • 1/2 h mléka
  • 1/2 h vody
  • 100 g másla
  • 1 lžička cukru krupice
  • špetka soli
  • 1 h hladké mouky
  • 4 vejce
  • olej na smažení
  • suroviny na obalení:
  • 1/2 h cukru krupice
  • 2 lžičky mleté skořice
  • suroviny na omáčku:
  • 1/4 h mléka
  • 1/4 h smetany ke šlehání
  • 1/4 h kávy
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 200 g tmavé čokolády
  • 100 g másla
Postup:
  1. Připravím si odpalované těsto. V hrnci zahřeji mléko, vodu, máslo, cukr a špetku soli. Směs přivedu k varu a přisypu mouku. Stáhnu plamen a míchám, dokud nevznikne hladké kompaktní těsto, které absorbuje všechnu tekutinu.
  2. Vypnu plamen a těsto přendám do robotu s K-metlou. Začnu těsto promíchávat a postupně přidávám jedno vejce po druhém. Po zapracování by mělo být těsto hladké a lesklé.
  3. Těsto nechám zchladnout a mezitím si připravím omáčku.
  4. Na sporáku přivedu v kastrůlku k varu mléko, smetanu, kávu, máslo, cukr, kukuřičný škrob a povařím cca 2-3 minuty. Poté do horké omáčky přidám nasekanou čokoládu a míchám, dokud se nerozpustí. Vypnu sporák a odložím stranou.
  5. Odpalované těsto přendám do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a do rozpáleného oleje vytlačím vždy kousek těsta, který ustřihnu nůžkami. Takto smažím cca 3-4 kousky těsta cca 2 minuty z každé strany.
  6. Pomocí děrované naběračky vyndám usmažené kousky těsta na papírovou utěrku a po chvíli obalím v cukru smíchaném se skořicí.
  7. Servíruji s vlažnou omáčkou, do které si churros namáčím.

Eva

Všechny uvedené recepty jsou vyzkoušeny největšími mými kritiky, kterými jsou dva synové a manžel.

Mohlo by vás také zajímat...

Napsat komentář