Tyto malé, syté kousky brownies plné čokolády jsou ideální dezert na oslavy. Většinou podávám brownies nařezané na čtverce, ale takto servírované na dvě kousnutí jsou ideální, když máte hosty. A pokud máte rádi hořkou čokoládu určitě s nimi neuděláte chybu. Je možné, že nesníte najednou víc než 2 kousky, ale stejně jsou nejlepší až druhý den.
Suroviny:
- 220 g másla
- 140 g hořké čokolády
- 1/4 h kakaa (25g)
- 1 h cukru krystal (200g)
- 3 vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 a 1/4 h hladké mouky
- suroviny na polevu:
- 1/2 h smetany ke šlehání (125ml)
- 110 g tmavé čokolády
Postup:
- Troubu si rozehřeji na 180°C. Formu na mini-muffiny vymažu máslem a vysypu moukou.
- Ve středně velkém hrnci rozpusím máslo s čokoládou. Sundám z plotny a vmíchám kakao. Poté nechám asi 10 minut vychladnout.
- Následně vmíchám cukr, vanilku a postupně jedno vejce po druhém, dokud se nespojí. Jako poslední zapracuji mouku. Těsto bude husté.
- Pomocí naběračky na zmrzlinu naplním těsto do formy na mini-muffiny. Zbytek těsta jsem dala do malého pekáčku s pečícím papírem.
- Peču 20-30 minut. Po upečení nechám vychladnout a vyndám z formy.
- V kastrůlku si ohřeju smetanu a přeliji jí do misky k čokoládě. Promíchám, dokud se čokoláda nerozpustí. Poté kousky brownies namáčím v čokoládové polevě a ozdobím posypkou.



