Brownies, muffiny a cookies Čokoláda Dezerty Do mrazáku Vše

Čokoládové cookies s posypkou

Spojení čokolády a posypky prostě funguje. Když chci udělat synovi radost, vím, že musím připravit moučník s čokoládou nebo nutellou. A protože se mi zdálo, že jenom čokoláda nestačí, přidala jsem posypku, která si ho vždy získá.
Suroviny:
  • 180 g tmavé čokolády
  • 1 h hladké mouky (130g)
  • 1/4 h kakaa (25g)
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 60 g změklého másla
  • 1/2 h hnědého cukru (60g)
  • 1/2 h cukru krystal (100g)
  • 1 vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • poskypka
Postup:
  1. Ve vodní lázni rozpustím 180 g tmavé čokolády rozlámané na kousky.
  2. Troubu zapnu na 175 °C, také si připravím plech s pečícím papírem.
  3. V míse smíchám 1 h hladké mouky, 1/4 h kakaa, 1/2 lžičky prášku do pečiva a špetku soli.
  4. Do kuchyňského robota s K-metlou vložím změklé máslo, tmavý a světlý cukr, prošlehám. Po chvíli přidám 1 vejce se lžičkou vanilky, nechám šlehat, než se vše spojí a vznikne světlá našlehaná hmota.
  5. Přiliji zchladlou rozpuštěnou čokoládu, promísím a postupně po částech přimíchám směs mouky s kakaem. Stačí promíchat jen zlehka, aby se spojila mokrá směs se suchou.
  6. Z takto připraveného těsta vytvaruji kuličky pomocí naběračky na zmrzlinu (průměr 4 cm) a obalím v posypce. Položím na připravený plech. Před pečení je dám ještě 10 minut do lednice.
  7. Peču 10 – 12 minut při 175°C.

Zamrazení:

Kuličky těsta obalené v posypce dám na tác vyložený pečícím papírem a vložím na 30 minut do mrazničky. Poté je vyndám, vložím do mrazících sáčků a dám zpět do mrazničky.

Před podáváním dám na plech zmrzlé kuličky těsta (množství dle potřeby), vložím do předehřáté trouby ( 175 °C) a peču 15-18 minut.

Eva

Všechny uvedené recepty jsou vyzkoušeny největšími mými kritiky, kterými jsou dva synové a manžel.

Mohlo by vás také zajímat...

Napsat komentář