Tato úprava cukety patří mezi moje úplně nejoblíbenější. Většinou jich připravuji několik, protože sama sním klidně celou a navíc si to nemusím vyčítat. Je zcela bez mouky a přesto vás zasytí.
Suroviny:
- 2 menší cukety
- 1 vejce
- 20 g sýru Eidam
- 10 g sýru parmazánového typu
- sůl, pepř, oregáno
- rajčatová omáčka
- mozzarella
- sušená šunka
Postup:
- Troubu si rozpálím na 220 °C. Na plech si položím pečící papír.
- Cuketu oloupu a nastrouhám (1 na jemno, 1 na hrubo). Poté nechám pár minut odstát a sliji přebytečnou vodu.
- K cuketě přistrouhám oba sýry, přidám vejce a koření. Promíchám, nanesu na plech s pečícím papírem a vytvaruji placku.
- Peču cca 15 minut, dokud mírně nezezlátne. Poté potřu rajčatovou omáčkou, pokladu mozzarellou a peču další cca 15 minut. Na závěr pečení přidám šunku.