V sezóně cuket nesmí chybět na stole. Příprava je jednoduchá. Nejraději je připravuji hned po ránu ke snídani v kombinaci s další zeleninou a zastřeným vejcem.
Suroviny:
- 1 menší cuketa
- 100 g strouhaného sýra mozzarella
- 20 g strouhaného parmazánu
- sůl, pepř, sušený česnek, oregáno
- 2 vejce
- 1/2 h podmáslí (125 ml)
- 1 h hladké mouky (130 g)
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
Postup:
- Cuketu oloupu a nastrouhám nahrubo. Poté nechám pár minut odstát a sliji přebytečnou vodu.
- K cuketě přistrouhám oba sýry, přidám podmáslí, vejce a koření. Nakonec přimíchám mouku s práškem do pečiva.
- Rozehřeji vaflovač, který potřu máslem a opékám vafle.
- Na vafli položím zastřené vejce a přeliji balsamico octem. Zároveň přidám zeleninu podle chuti a další…