Dezerty Řezy, koláče a cheesecakes Vše

Plněné oplatky karamelovým salkem

Poprvé je ochutnal syn u mojí tety v Polsku, a protože snědl celý talíř, dala mi teta suroviny na jejich výrobu sebou. Já na ni koukala s údivem, protože to byly celkem 2 suroviny. Oplatky a karamelové salko. Od té doby jsem si je trochu upravila a vždy stějně žasnu, jak mizí z talíře.
Suroviny:
  • 3 ks hranaté dortové oplatky
  • 1 plechovka karamalového salka
  • 100 g karamelové ganache
  • drcené Lotus sušenky
Postup:
  1. Otevřu plechovku karamelového salka a přeliji do misky.
  2. Postupně natřu na první oplatku, na to dám další oplatku, znova natřu a navrch dám třetí oplatku.
  3. Takto připravené oplatky zatížím a nechám ztuhnout v lednici.
  4. Mezitím si připravím karamelovou ganache, kterou naliji na povrch oplatky a zasypu sušenkami Lotus.
  5. Po rozležení v lednici nahrájím na čtverečky.

Eva

Všechny uvedené recepty jsou vyzkoušeny největšími mými kritiky, kterými jsou dva synové a manžel.

Mohlo by vás také zajímat...