Slaná jídla Těstoviny Večeře Vše

Dýňové carbonara

Jelikož je podzim a pořád máme doma dostatek dýní, nemůže chybět ani tento pokrm. K němu sáhnu vždy, když si připravuji dýňové pyré do mrazničky. A protože špagety carbonara jsou u nás oblíbené, je tato obměna vlastně zpestřením známé klasiky.
Suroviny:
  • 1 balení špaget
  • 1/3 h dýňového pyré
  • 2 vejce + 1 žloutek
  • 50 g strouhaného parmazánu
  • 100 g anglické slaniny
  • sůl, pepř, sušeného oregáno
Postup:
  1. Dám vařit špagety. Mezitím si orestuji slaninu na pánvi, poté jí přendám na papírový ubrousek a většinu oleje z pánve sliji.
  2. V míse promíchám dýňové pyré, vejce, žloutek, strouhaný sýr, sůl a pepř. V momentě, když jsou těstoviny uvařené, přendáme je do pánve.
  3. 1/4 h horké vody z těstovin pozvolna přilévám k vajíčkům, promíchám a naleji na špagety v pánvi. Vše prohřeju a servíruji posypané sýrem, opečenou slaninou a sušeným oregánem.

Eva

Všechny uvedené recepty jsou vyzkoušeny největšími mými kritiky, kterými jsou dva synové a manžel.

Mohlo by vás také zajímat...

Napsat komentář