Jelikož je podzim a pořád máme doma dostatek dýní, nemůže chybět ani tento pokrm. K němu sáhnu vždy, když si připravuji dýňové pyré do mrazničky. A protože špagety carbonara jsou u nás oblíbené, je tato obměna vlastně zpestřením známé klasiky.
Suroviny:
- 1 balení špaget
- 1/3 h dýňového pyré
- 2 vejce + 1 žloutek
- 50 g strouhaného parmazánu
- 100 g anglické slaniny
- sůl, pepř, sušeného oregáno
Postup:
- Dám vařit špagety. Mezitím si orestuji slaninu na pánvi, poté jí přendám na papírový ubrousek a většinu oleje z pánve sliji.
- V míse promíchám dýňové pyré, vejce, žloutek, strouhaný sýr, sůl a pepř. V momentě, když jsou těstoviny uvařené, přendáme je do pánve.
- 1/4 h horké vody z těstovin pozvolna přilévám k vajíčkům, promíchám a naleji na špagety v pánvi. Vše prohřeju a servíruji posypané sýrem, opečenou slaninou a sušeným oregánem.