Je tu neděle a to si můj starší syn rád pospí. Ale já vím, jak ho z postele dostanu a on bude navíc rád. Prostě mu upeču jednoduchý, rychlý, vanikající francouský tous. A protože ho nejí jenom v nedělí ke snídani, připravím si zároveň pár kousků do mrazničky. On sám si pak toust upeče a ozdobí podle jeho chuti kdykoliv bude chtít. Hlavně na něm nesmí chybět nuttela a sirup.
Suroviny:
- 3 plátky toustového chleba
- 2 vejce
- 1/4 h mléka (60ml)
- 2 lžíce hnědého cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1/2 lžičky skořice
- 3 lžíce rozpuštěného másla
- 1/3 h strouhanky
- 1/3 h oblíbených cereálií
- 1 lžíce hnědého cukru
- špetka skořice
Postup:
- Troubu rozehřeji na 200 °C. Plátky toustového chleba překrojím v polovině.
- V jedné misce prošlehám vejce s mlékem, cukrem, vanilkou a skořicí. V druhé misce promíchám strouhanku, cerálie, cukr, skořici a přidám rozpuštěné máslo.
- Plátky chleba obalím nejprve ve vaječné směsi a následně ve strouhance s máslem.
- Přendám na plech a peču 15 min. při 200°C do zlatohněda.
- Servíruji s ovocem, přelijt sirupem nebo medem a nutellou.
Zamrazení:
Obalené neupečené kousky dám na 30 minut do mrazničky. Poté vyndám je vyndám, vložím do mrazícího sáčku a dám zpět do mrazničky.
Před podáváním vložím do rozehřáté trouby na 200°C a peču 20- 25 minut.