Sendviče, tousty, svačiny Sladká jídla Snídaně Vše

Francouzský toust z pekáčku

Každý zná anglickou snídani vejce s opečenou slaninou, ale když máte chuť na něco sladkého pudinkového a rychlého, zkuste tento recept. Nasycený toustový chléb ve vaječné směsi ovoněný skořicí, vanilkou a přelitý polevou s madlemi a oříšky. Nemůžete udělat chybu. Bohužel jsem ho připravila do malého pekáčku, takže na mě nakonec skoro nic nezbylo.
Suroviny:
  • 4 kusy světlého toustového chleba
  • 2 vejce
  • 1/4 h smetany ke šlehání
  • 1/4 h mléka
  • 1/4 h hnědého cukru
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • špetka soli
  • suroviny na polevu:
  • 60 g másla
  • 1/4 h hnědého cukru
  • 2 lžíce kukuřičného sirupu
  • 1/4 h nasekaných mandlí a vlašských ořechů
Postup:
  1. Předehřeji si troubu na 180°C. Pekáček si vymažu máslem.
  2. V míse prošlehám vejce, cukr, smetanu, mléko, vanilku, skořici a špetku soli. Plátky chleba namáčím do vaječné směsi z každé strany a nechám chvíli nasáknout. Plátky pokládám do pekáčku šikmo na sebe. Zbytek směsi naliji do pekáčku na chleba a nechám odpočinout.
  3. Mezitím si připravím polevu. V kastrůlku na sporáku rozpustím máslo s cukrem a kukuřičným sirupem. Po rozpuštění odstavím a přimíchám mandle s ořechy. Polevu naliji na povrch chleba a dám péct.
  4. Prvních 20 minut peču přikryté, poté odkryji a dopeču další 15-20 minut do zlatohněda.

Eva

Všechny uvedené recepty jsou vyzkoušeny největšími mými kritiky, kterými jsou dva synové a manžel.

Mohlo by vás také zajímat...

Napsat komentář