Každý zná anglickou snídani vejce s opečenou slaninou, ale když máte chuť na něco sladkého pudinkového a rychlého, zkuste tento recept. Nasycený toustový chléb ve vaječné směsi ovoněný skořicí, vanilkou a přelitý polevou s madlemi a oříšky. Nemůžete udělat chybu. Bohužel jsem ho připravila do malého pekáčku, takže na mě nakonec skoro nic nezbylo.
Suroviny:
- 4 kusy světlého toustového chleba
- 2 vejce
- 1/4 h smetany ke šlehání
- 1/4 h mléka
- 1/4 h hnědého cukru
- 1/2 lžičky skořice
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
- špetka soli
- suroviny na polevu:
- 60 g másla
- 1/4 h hnědého cukru
- 2 lžíce kukuřičného sirupu
- 1/4 h nasekaných mandlí a vlašských ořechů
Postup:
- Předehřeji si troubu na 180°C. Pekáček si vymažu máslem.
- V míse prošlehám vejce, cukr, smetanu, mléko, vanilku, skořici a špetku soli. Plátky chleba namáčím do vaječné směsi z každé strany a nechám chvíli nasáknout. Plátky pokládám do pekáčku šikmo na sebe. Zbytek směsi naliji do pekáčku na chleba a nechám odpočinout.
- Mezitím si připravím polevu. V kastrůlku na sporáku rozpustím máslo s cukrem a kukuřičným sirupem. Po rozpuštění odstavím a přimíchám mandle s ořechy. Polevu naliji na povrch chleba a dám péct.
- Prvních 20 minut peču přikryté, poté odkryji a dopeču další 15-20 minut do zlatohněda.