Dezerty Sladká jídla Vše

Jablka s křupavou drobenkou

Lahodnější rychlý dezert jako tento těžko najdete. Stačí ovoce, sladká drobenka a já ho nemůžu přestat jíst. Celá naše rodina miluje drobenku. Tentokrát jsem použila jablka, ale vynikající je i s jahodami nebo malinami. Do drobenky ráda přidávám ovesné vločky, které v ní pak krásně křupou.
Suroviny:
  • 3 větší jablka na kostičky
  • 1 lžíčka vanilkového extraktu
  • 1 lžíce zlatého sirupu
  • 1 lžička skořice
  • 1/2 lžičky kardamonu
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • Suroviny na drobenku:
  • 2 h hladké mouky (260 g)
  • 1/2 h cukru krystal (100g)
  • 1/2 h hnědého cukru (60g)
  • 1 h vloček
  • 150 g změklého másla
  • špetka soli
Postup:
  1. Rozehřeji troubu na 180 °C.
  2. Do mísy dám suroviny na drobenku: mouku, oba cukry, vločky, sůl. Promíchám a přidám změklé na kousky nakrájené máslo. Pomocí rukou vypracuji hrubou drobenku.
  3. Jablka omyji, zbavím jadřince a nakrájím na kostky. V míse je pak smíchám s vanilkou, zlatým sirupem, skořicí, kardamonem a lžíci šrobu.
  4. Na dno formy natlačím polovinu drobenky a na ni dám jablka. Na ně nasypu zbyvající polovinu drobenky. Tu již nestlačuji.
  5. Peču při 180°C cca 40 minut. Servíruji nejraději teplé, přelité smetanou.

Eva

Všechny uvedené recepty jsou vyzkoušeny největšími mými kritiky, kterými jsou dva synové a manžel.

Mohlo by vás také zajímat...

Napsat komentář