Takto připravená kachní prsa jsou vynikající minutkové jídlo. Ráda ho podávám s kořeněnými bramborami a omáčkou z výpeku.
Suroviny:
- 4 ks kachních prsou
- 1/2 h soli
- 1/2 lžičky sušeného tymiánu
- 1/2 h vývaru
- 2 lžíce másla
- 10 ks brambor
- gyros koření, sůl, pepř,
- olivový olej
Postup:
- Kůži na prsou nařežu na rýhy. Poté kůži pokryji vrstvou soli a položím kůži dolů na fólii. Dám do lednice min. na 1 hodinu a zatížím.
- Mezitím si omyté brambory nakrájím na půlměsíce. Vložím je do mísy, osolím, opepřím, okořením a přeliji olivovým olejem. Vše promíchám, vložím na pekáč a dám péct do rozpálené trouby na 200°C do zlatohněda.
- Začnu s připravou prsou. Prsa vybalím z fólie a očistím od soli. Na sporák položím nerezovou pánev a zapnu sporák. Na ještě studenou pánev položím prsa kůží dolů a smažím cca 25 minut. V průběhu smažení odebírám tuk a prsa občas zatížím.
- Poté prsa otočím a smažím ještě 5 minut. Nakonec dám prsa dopéct ještě 8 minut do rozpálené trouby na 180°C.
- Poté maso vyndám z trouby a nechám 5 minut odpočinout na talíři přikryté alobalem.
- Jako poslední si připravím omáčku. Do pánve po kachních prsou přiliji vývar, přidám tymián a vyvařím na sirup. Nakonec vmíchám máslo a přeliji přes síto do servírovací konvičky.
- Servíruji s opečenými bramborami a přelité omáčkou.