Maso Večeře Vše

Kachní prsa s pečenými bramborami

Takto připravená kachní prsa jsou vynikající minutkové jídlo. Ráda ho podávám s kořeněnými bramborami a omáčkou z výpeku.
Suroviny:
  • 4 ks kachních prsou
  • 1/2 h soli
  • 1/2 lžičky sušeného tymiánu
  • 1/2 h vývaru
  • 2 lžíce másla
  • 10 ks brambor
  • gyros koření, sůl, pepř,
  • olivový olej
Postup:
  1. Kůži na prsou nařežu na rýhy. Poté kůži pokryji vrstvou soli a položím kůži dolů na fólii. Dám do lednice min. na 1 hodinu a zatížím.
  2. Mezitím si omyté brambory nakrájím na půlměsíce. Vložím je do mísy, osolím, opepřím, okořením a přeliji olivovým olejem. Vše promíchám, vložím na pekáč a dám péct do rozpálené trouby na 200°C do zlatohněda.
  3. Začnu s připravou prsou. Prsa vybalím z fólie a očistím od soli. Na sporák položím nerezovou pánev a zapnu sporák. Na ještě studenou pánev položím prsa kůží dolů a smažím cca 25 minut. V průběhu smažení odebírám tuk a prsa občas zatížím.
  4. Poté prsa otočím a smažím ještě 5 minut. Nakonec dám prsa dopéct ještě 8 minut do rozpálené trouby na 180°C.
  5. Poté maso vyndám z trouby a nechám 5 minut odpočinout na talíři přikryté alobalem.
  6. Jako poslední si připravím omáčku. Do pánve po kachních prsou přiliji vývar, přidám tymián a vyvařím na sirup. Nakonec vmíchám máslo a přeliji přes síto do servírovací konvičky.
  7. Servíruji s opečenými bramborami a přelité omáčkou.

Eva

Všechny uvedené recepty jsou vyzkoušeny největšími mými kritiky, kterými jsou dva synové a manžel.

Mohlo by vás také zajímat...