Cukroví Dezerty Vše

Kokosky s posypkou

Toto cukroví patří mezi ty nejznámější, a proto nemá smysl ho moc popisovat. Pro letošní Vánoce jsem se rozhodla ho trochu okrášlit posypkou, která při každém kousnutí způsobí malé křupnutí. Většinu z nich pak namočím v rozpuštěné tmavé čokoládě a obalím v posypce. Té u nás v rodině není nikdy dost.
Suroviny:
  • 1 plechovka kondenzovaného slazeného mléka
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1/2 lžičky mandlového extraktu
  • 2 h strouhaného kokosu
  • 2 bílky
  • špetka soli
  • posypka
  • Suroviny na polevu:
  • 60g tmavé čokolády
  • 1 lžíce ztuženého tuku (Omega)
Postup:
  1. Troubu rozehřeju na 175°C (horkovzduch). Plechy vyložím pečícím papírem.
  2. V míse smíchám kondenzované mléko, vanilku, mandlový extrakt a strouhaný kokos. Záleží na kokosu, hmota nesmí být moc tekutá, aby držely kokosky tvar.
  3. V robotu se šlehací metlou vyšlehám bílky se špetkou soli do tuha. Následně ručně vmíchám do směsi kondenzovaného mléka a přidám 2 lžíce posypky.
  4. Pomocí menší naběračky na zmrzlinu vytvořím na plech kopečky, které dám péct do trouby na cca 20 minut.
  5. Mezitím si nad vodní lázni rozpustím čokoládu se lžíci ztuženého tuku a do misky nasypu hrst posypky.
  6. Jakmile kokosky vychladnou, namáčím spodní část do čokolády, tu pak obalím v posypce a kladu na pečící papír. Dám vychladit.

Eva

Všechny uvedené recepty jsou vyzkoušeny největšími mými kritiky, kterými jsou dva synové a manžel.

Mohlo by vás také zajímat...

Napsat komentář