Dezerty Oslava a jedlé dárky Vše

Kremrole z listového těsta se šlehačkou

Nejvíc práce s tímto receptem mi dalo dostat po upečení těsto z trubiček dolů. Důležité je namazat trubičky a to pořádně. Pokud se rozhodnu je připravit z kupovaného těsta, je to vlastně snadný a lahodný dezert. Já je ráda plním vanilkovým krémem, ale manžel je má nejraději prostě jen se šlehačkou.
Suroviny:
  • 1 listové těsto kupované
  • 1 vejce
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce vanilkového moučkového cukru
  • moučkový cukr
Postup:
  1. Troubu rozehřeji na 200°C. Formičky na kremrole pomažu rozpuštěným máslem a na plech dám pečící papír.
  2. Na kuchyňské desce si rozbalím listové těsto a celé potřu rozšlehaným vejcem. Těsto nakrájím na 3 cm široké pruhy, které natočím na formičky potřenou stranou nahoru tak, aby se kraje překrývaly.
  3. Pokladu na plech a dám péct na cca 20 minut.
  4. Vyšlehám šlehačku s vanilkovým cukrem do tuha.
  5. Pomocí cukrářského sáčku naplním upečené trubičky z obou stran.
  6. Servíruji poprášené moučkovým cukrem.

Eva

Všechny uvedené recepty jsou vyzkoušeny největšími mými kritiky, kterými jsou dva synové a manžel.

Mohlo by vás také zajímat...

Napsat komentář