Maso Večeře Vše

Kuřecí hoisin křidélka s rýži

Tato úprava křidélek je u nás asi nejoblíbenější. Jakmile se mi v mrazničce nashromáždí větší množství kuřecích křidélek, už se těším na večeři. Hlavně, když vidím mého mladšího syna, který má omačku jak na talíři tak na tvářích od ucha k uchu. Od té doby, co jsem dostala rýžovar, máme rýži skoro ke všemu. Ale domácí chléb od mého táty je víc než výborná příloha.
Suroviny:
  • 10 -12 ks kuřecích křidélek
  • sůl,pepř
  • suroviny na omáčku:
  • 1/4 h hoisin omáčky
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 1/2 lžičky sezamového oleje
  • 1/2 h šťávy z pomeranče
  • 2 nastrouhané stroužky česneku
  • 1/2 lžičky sušeného zázvoru
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 1 lžíce sezamových semínek
Postup:
  1. Troubu rozpálím na 200°C.
  2. Kuřecí křidélka zbavená lepek osolím, opepřím. Pokladu na pekáček a dám péct cca na 30 minut.
  3. Poté vyndám pekáček na pracovní plochu a připravím si omáčku.
  4. Do pánve (wok) naliji sezamový olej, přidám česnek a zázvor. Dále přilji hoisin omáčku, sojovou omáčku, šťávu z pomeranče, přidám cukr a zahřeji.
  5. Do omáčky přidám křidélka a zahřěji, dokud omáčka nezhoustne a křidélka jí jsou obalená.
  6. Na závěr křidélka zasypu sezamem. Na talíři ještě přeliji omáčkou. Podávám s rýží.

Eva

Všechny uvedené recepty jsou vyzkoušeny největšími mými kritiky, kterými jsou dva synové a manžel.

Mohlo by vás také zajímat...

Napsat komentář