Jelikož jsme celá rodina milovníci wrapů, nemůže zde chybět ani tento pokrm. Navíc kombinace asijské chuti masa s arašídovou omáčkou si nás získala hned napoprvé. Samozřejmě můžete naplnit tortilly dalšími ingrediencemi, jako jsou okurka, špenát, cibulka nebo sriracha omáčkou. Nejsou žádné limity.
Suroviny:
- 2 kuřecí prsa bez kůže
- 4 pšeničné tortilly
- 1 menší mrkev nakrájené na proužky
- 2 rajčata nakrájená na půlměsíce
- 1/4 ledového salátu nakrájeného na proužky
- 1/2 červené papriky nakrájená na proužky
- Suroviny na marinádu:
- 1/4 h sojové omáčky (60 ml)
- 1 lžíce rýžového octa
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce hnědého cukru
- 1 lžička sezamového oleje
- 1 lžíce medu
- 1 cm zázvoru nastrouhaného
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- suroviny na arašídovou omáčku:
- 1/4 h arašídového másla
- 2 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce citronové šťávy
Postup:
- Kuřecí prsa nakrájím na kostky a připravím si marinádu. V misce smíchám všechny suroviny na marinádu a vložím kuřecí maso. Nechám chvíli marinovat.
- Mezitím si nakrájím zeleninu a rozpálím pánev se lžíci rostlinného oleje. Do pánve přendám maso i s marinádou a restuji 3-4 minuty do zlatova.
- Zároveň si připravím arašídovou omáčku. Suroviny na ni smíchám dohromady a přidám pár lžiček vody, abych docílila lehce tekutou konzistenci .
- Můžu kompletovat. Na talíř položím ohřátou tortillu, na ní dám ledový salát, opečené maso, rajčata, papriku, mrkev a zakápnu arašídovou omáčkou. Tortillu zabalím a rozříznu na 2 půlky.

