Sendviče, tousty, svačiny Sladká jídla Snídaně Vše

Lívance s ovesnou moukou

Zjisila jsem, že lívance u nás nejsou nikdy špatně. Tentokrát jsem je doplnila o ovesnou mouku a zase se všechny snědly.
Suroviny:
  • 1 h hladké mouky
  • 1 h ovesné mouky
  • 2 lžíce tmavého cukru
  • 1 lžička práčku do pečiva
  • 1/2 lžička jedlé sody
  • špetka soli
  • 1 a 1/2 h podmáslí
  • 1/4 h rostl. oleje
  • 2 vejce
Postup:
  1. Připravím si pánev na smažení lívanců.
  2. V míse smíchám dohromady mouky, cukr, prášek do pečiva, sodu a sůl. V jiné míse promíchám podmáslí, vejce. Poté přileji tekuté přísady do moučné směsi, aby vzniklo hustší ale tekuté těsto.
  3. Rozpálím pánev pomazanou máslem a naběračkou nanáším těsto. Když začnou okraje hnědnou, otočím je a dopeču i drouhou stranu asi 30 vteřin.
  4. Upečené lívance pokládám na talíř. Přikryji je obráceným talířem nebo přikryji utěrkou a zabalím od igelitového sáčku.
  5. Livance servíruji přeliji javorovým nebo agávovým sirupem, posypu ovocem.

Zamrazení:

Lívance po vychladnutí proložíme pruhy pečícího papíru a takto vytvořenou hromádku vložíme do sáčku na zmrazení. Dáme do mrazničky.

Před podáváním umístíme lívance na talíř vhodný do mikrovlnné trouby a ohřejeme (cca 30 vteřin na 1 kus¨).

Eva

Všechny uvedené recepty jsou vyzkoušeny největšími mými kritiky, kterými jsou dva synové a manžel.

Mohlo by vás také zajímat...