Slaná jídla Večeře Vše Zelenina

Mačkané pečené brambory

Jednoduchý způsob úpravy brambor, které jsou takto připravené vynikající přílohou. Na povrchu křupavé, uvnitř pečené a pro mě ještě dochucené trochou chilli.
Suroviny:
  • brambory
  • olivový olej
  • sůl, pepř
  • čerstvý tymián, špetka chilli
  • strouhaný parmazán
Postup:
  1. Troubu rozpálím na 220°C.
  2. V hrnci s osolenou vodou uvařím brambory ve slupce do měkka.
  3. Na vymazaný plech pokladu brambory a pomocí štouchadla je rozmáčknu. Jde to snadno. Takto připravené brambory pokapu olivovým olejem, posolím, opepřím, posypu rozmarýnem a pokladu parmazánem. Na některé přidám chilli.
  4. Peču cca 30 minut dozlatova.

Eva

Všechny uvedené recepty jsou vyzkoušeny největšími mými kritiky, kterými jsou dva synové a manžel.

Mohlo by vás také zajímat...

Napsat komentář