Cukroví Vánoce Vše

Marcipánové „brambory“

Pro milovníky marcipánu (jako jsem já) již několik let zařazuji toto cukroví do vánočního. Už jako malá jsem si je ráda dávala v cukrárně, a když jsem objevila recept na domácí, byla to jasná volba. Tyto kakaové kuličky obalené marcipánem, naplněné krémem, jsou na stole raz dva. Občas použiji domácí marcipán, ale ve vánočním čase spíše používám ten kupovaný.
Suroviny:
  • cca 60 ks piškotů
  • 300 g marcipánu
  • 1/3 h kakaa na obalení
  • trocha rumu
  • suroviny na krém:
  • 2 žloutky
  • 1/3 h cukru moučka
  • 2 lžíce kakaa
  • 80 g změklého máslo
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
Postup:
  1. Nejprve si připravím kakaový krém. Ve vodní lázni prošlehám žloutky s cukrem a kakaem. Nechám chvíli vychladnout a vmíchám máslo s vanilkou.
  2. Piškoty pokapu rumem a krémem je slepím k sobě. Poté je dám do lednice vychladit.
  3. Mezitím si vyválím marcipán do tenka na kuchyňské lince posypené moučkovým cukrem. Naplněné piškoty obalím marcipánem a celé je vyválím v kakau.

Eva

Všechny uvedené recepty jsou vyzkoušeny největšími mými kritiky, kterými jsou dva synové a manžel.

Mohlo by vás také zajímat...

Napsat komentář