Jelikož je zde řada receptů inspirována angloamerickou kuchyní, v některých se setkáte s jinou měrnou soustavou, než je u nás zvykem. Nic se nelekejte, ve všech receptech bude uváděn přepočet na naší metrickou soustavu. A pro toho, kdo vlastní sestavu odměrek ( já je využívám velmi často) ubude vážení a více si užije samotné vaření.
- 1 cup = 1 hrnek (h)
- 1 cup = 250 ml
- 1 cup hladké mouky = 130 g
- 1 cup cukru krupice = 200 g
- 1 cup cukru moučka = 120 g
- 1 cup másla = 225 g
- 1/2 cup másla = 1 stick = 115 g
- tbsp. (tablespoon) = lžíce
- tsp. (teaspoon) = lžička
- 1 lžíce cukru krupice = 15 g
- 1 šálek = 227 ml
- 2 šálky = 450 ml
- 1 oz. (ounce) = 28,349 g
- 4 oz. = 115 g
- 8 oz. = 225 g
- 1/4 cup = 2 oz. = 4 tbsp. = 56,7 g
- 3/4 cup =6 oz. = 0,375 pound
- 1 pound = 450 g
- 1/4 cup = 2 fl. oz. = 60 ml