Jelikož je zde řada receptů inspirována angloamerickou kuchyní, v některých se setkáte s jinou měrnou soustavou, než je u nás zvykem. Nic se nelekejte, ve všech receptech bude uváděn přepočet na naší metrickou soustavu. A pro toho, kdo vlastní sestavu odměrek ( já je využívám velmi často) ubude vážení a více si užije samotné vaření.

  • 1 cup = 1 hrnek (h)
  • 1 cup  = 250 ml
  • 1 cup hladké mouky = 130 g
  • 1 cup cukru krupice = 200 g
  • 1 cup cukru moučka = 120 g
  • 1 cup másla = 225 g
  • 1/2 cup másla = 1 stick = 115 g
  • tbsp. (tablespoon) = lžíce
  • tsp. (teaspoon) = lžička
  • 1 lžíce cukru krupice = 15 g
  • 1 šálek = 227 ml
  • 2 šálky = 450 ml
  • 1 oz. (ounce) = 28,349 g
  • 4 oz. = 115 g
  • 8 oz. = 225 g
  • 1/4 cup = 2 oz. = 4 tbsp. = 56,7 g
  • 3/4 cup =6 oz. = 0,375 pound
  • 1 pound = 450 g
  • 1/4 cup = 2 fl. oz. = 60 ml