Dezerty Ovoce Řezy, koláče a cheesecakes Vše

Nepečený citronový cheesecake

Zase jeden z rychlých lahodných dezertů osvěžených citronem. Tomuto krémovému dezertu nikdy neodolám. Většinou ho připravuji, když je potřeba zlikvidovat přebytky v lednici a nemám moc času na vyvařování.
Suroviny:
  • 2 balíčky grahamových plátků
  • 80 g rozpuštěného másla
  • 1/4 h hnědého cukru
  • 2 lžíce opraženého strouhaného kokosu
  • suroviny na náplň:
  • 1 balení krémového sýra
  • 1 h zakysané smetany
  • 1/2 h cukru moučka
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 h smetany ke šlehání
  • citronové plátky na ozdobu
Postup:
  1. Na korpus si v mixéru rozmixuji grahamové plátky s cukrem a kokosem. Přileji rozpuštěné máslo a mixuji, dokud se hmota nespojí. Poté jí natlačím do formy a pomocí odměrky vypracuji okraje. Formu s korpusem dám chladit do lednice.
  2. V robotu s K-metlou prošlehám sýr s cukrem do hladka. Přimíchám zakysanou smetanu a citronovou šťávu. Směs přendám do mísy a vyměním nástavec za šlehací.
  3. V robohu vyšlehám smetanu s vanilkou do pevné hmoty. Postupně jí pomocí gumové stěrky přimíchám do sýrové směsi překládáním ze dna mísy, dokud se nespojí.
  4. Korpus vyjmu z lednice a naplním náplní, uhladím a dám chladit na pár hodin zpět do lednice.

Eva

Všechny uvedené recepty jsou vyzkoušeny největšími mými kritiky, kterými jsou dva synové a manžel.

Mohlo by vás také zajímat...

Napsat komentář