Zase jeden z rychlých lahodných dezertů osvěžených citronem. Tomuto krémovému dezertu nikdy neodolám. Většinou ho připravuji, když je potřeba zlikvidovat přebytky v lednici a nemám moc času na vyvařování.
Suroviny:
- 2 balíčky grahamových plátků
- 80 g rozpuštěného másla
- 1/4 h hnědého cukru
- 2 lžíce opraženého strouhaného kokosu
- suroviny na náplň:
- 1 balení krémového sýra
- 1 h zakysané smetany
- 1/2 h cukru moučka
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 h smetany ke šlehání
- citronové plátky na ozdobu
Postup:
- Na korpus si v mixéru rozmixuji grahamové plátky s cukrem a kokosem. Přileji rozpuštěné máslo a mixuji, dokud se hmota nespojí. Poté jí natlačím do formy a pomocí odměrky vypracuji okraje. Formu s korpusem dám chladit do lednice.
- V robotu s K-metlou prošlehám sýr s cukrem do hladka. Přimíchám zakysanou smetanu a citronovou šťávu. Směs přendám do mísy a vyměním nástavec za šlehací.
- V robohu vyšlehám smetanu s vanilkou do pevné hmoty. Postupně jí pomocí gumové stěrky přimíchám do sýrové směsi překládáním ze dna mísy, dokud se nespojí.
- Korpus vyjmu z lednice a naplním náplní, uhladím a dám chladit na pár hodin zpět do lednice.