Tento recept vznikl, když jsem dostala chuť na nugát a žádný jsem doma nenašla. Většinou mám zásobu. A protože mě tlačil čas, rozhodla jsem se pro rychlé nutellové brownie doplněné o oříškový nugát.
Suroviny:
Suroviny na brownie:
- 1 h nutelly
- 1/2 h hladké mouky
- 2 malé vejce
Suroviny na nugát:
- 100 g tmavé čokoláda
- 100 g arašídového másla s kousky
- 100 g bílé čokoláda
- 100g arašídového másla jemného
Postup:
- Ze všeho nejdříve si upeču nutellové brownie.
- Rozpálím troubu na 180°C. Formu ( pekáček o rozměrech 20×20 cm ) si vymažu máslem a vysypu hrubou moukou. V míse vymíchám nutellu, mouku a vejce do kompaktní hmoty. Naliji do formy a peču 20 minut.
- Brownie dám vychladit a připravím si nugát. Začnu s tmavou vrstvou.
- Ve vodní lázní rozpustím tmavou čokoládu a přidám arašídové máslo. Jakmile je směs homogenní, naliji jí do pekáčku na vychlazené brownie. Vložím do lednice na cca 30 minut.
- Stejným způsobem si připravím bílou vrstvu. Tu naliji na ztuhlou tmavou vrstvu a dám znova do lednice ztuhnout. Nechám v lednici alespoň 4 hodiny.
- Servíruji nakrájené na menší čtverce.

