Jedná se vlastně o doma vyrobený krémový sýr z vykapaného jogurtu, který osolím, opepřím a ochutím. Já osobně miluji citronovou příchuť, ale dovedu si představit i česnek, oregáno, rozmarýn nebo oříšky….Příprava vyžaduje několik hodin času na vykapání jogurtu. Čím více mu dáte času, tím pevnější sýr bude.
Suroviny:
- 500 g řeckého jogurtu
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky drceného pepře
- hrst posekaných zelených oliv nakrájených najemno
- 1 lžička citronové kůry
- 1 lžička sušených bylinek
Postup:
- V míse promíchám jogurt a všechny suroviny.
- Takto připravený jogurt přendám do cedníku vyloženým mušelínem. Zavážu do tvaru měšce a zavěsím. Nechám vykapat 6-12 hodin.
- Jakmile jsem spokojená s konzistencí, přendám labne na talíř a přejili zahřátým olivových olejem s chilli vločkami a citronovou kůrou.
- Servíruji s opečenou bagetkou.