Cukroví Dezerty Vše

Palmiers skořicové

Toto sladké pečivo je často označováno názvem „sloní ucho“, ale pro mě je to spíš skořicové srdíčko. Pokud se rozhodnete pro kupované listové těsto (domácí je lepší, ale …), tak je to rychlovka, kterou nejčastěji připravuji, když nastane nečekaná situace a musí být rychle něco na stole nebo na cestu.
Suroviny:
  • 1 balení listového těsta
  • 1/2 h cukru krupice
  • 1 lžíce mleté skořice
Postup:
  1. Troubu si rozpálím na 180°C horkovzduch. Připravím si plech vyložený pečícím papírem.
  2. Listové těsto si vyválím na obdélník. V malé misce promíchám cukr se skořicí.
  3. Těsto posypu cukrem z obou stran. Pomocí válečku ho zatlačím do těsta.
  4. Takto připravené těsto z obou delších stran zavinu do středu jako roládu. Zabalím do pečícího papíru a dám na chvíli ztuhnou do mrazničky.
  5. Poté ho nakrájím na 1 cm silné plátky, které naskládám na plech (upravím do tvaru srdce) v dostatečném rozestupu (v troubě nabudou) a povrch posypu ještě trochou skořicového cukru.
  6. Peču cca 15 minut dozlatohněda.

Eva

Všechny uvedené recepty jsou vyzkoušeny největšími mými kritiky, kterými jsou dva synové a manžel.

Mohlo by vás také zajímat...

Napsat komentář