Slaná jídla Vše Zelenina

Pečené kořeněné bramborové kostky

Takto upravené a upečené brambory prostě milujeme. Není víc, co dodat. Jen možná, že je to vážně skvělá rychlovka z brambor.
Suroviny:
  • 10 ks oloupaných brambor nakrájených na menší kostky
  • 2 lžíce sádla
  • směs koření: 2 lžičky soli, 1 lžička pepř, 2 lžičky sladké papriky, 1/2 lžičky kaj. pepře, 1 lžička mletého kmínu, 1 lžička suš. česneku, 1 lžička suš. cibule, 1 lžíce suš. oregána
Postup:
  1. Troubu rozpálím na 220°C.
  2. Do pekáče dám sádlo a vložím do trouby na 10 minut, abych sádlo rozpálila.
  3. V misce smíchám všechno koření.
  4. Pekáč vyndám z trouby a opatřně do něj vložím pokrájené brambory, zasypu kořením a promíchám. Pozor – horké sádlo.
  5. Peču do změknutí brambor cca 30 minut.
  6. Servíruji jako přílohu k masu posypané jarní cibulkou. My je jíme i samostatně.

Eva

Všechny uvedené recepty jsou vyzkoušeny největšími mými kritiky, kterými jsou dva synové a manžel.

Mohlo by vás také zajímat...

Napsat komentář