Když přemýšlím, co si rychle připravit k obědu nebo svačině a mám v lednici červené kápie, je tento recept skvělá volba. Jako přílohu zvolím dědův domácí chléb ( lepší jsem snad ještě nejedla ) a do piperrady přidám volské oko se šunkou, díky které získá na sytosti.
Suroviny:
- 2 červené kápie nakrájená na proužky
- 1 menší cibule nakrájená na proužky
- 1 větší stroužek česneku nakrájený nadrobno
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 plechovka krájených loupaných rajčat ( nebo 3 rajčata nakrájená nadrobno )
- 1 lžíce suš. tymiánu
- sůl, pepř
- pikantní omáčka Sriracha
- 3 vejce
- 4 plátky šunky
Postup:
- Troubu si předehřeji na 200°C.
- Do litinové pánve na sporáku naliji olivový olej a na něm orestuji cibuli doměkka. Přidám papriku, česnek, tymián a restuji cca 5 minut. Nyní přidám plechovku rajčat, osolím, opepřím a popřípadě přidám pikantní omáčku. Vařím do změknutí cca 10 minut.
- Vypnu hořák. V piperrádě udělám tři důlky, do kterých rozklepnu vejce a pokladu šunkou.
- Takto připravenou piperrádu vložím do trouby a peču, dokud nejsou bílky tuhé. Žloutky by měly zůstat tekuté.
- Servíruji s dobrým domácím chlebem.