Slaná jídla Snídaně Večeře Vše Zelenina

Piperrada

Když přemýšlím, co si rychle připravit k obědu nebo svačině a mám v lednici červené kápie, je tento recept skvělá volba. Jako přílohu zvolím dědův domácí chléb ( lepší jsem snad ještě nejedla ) a do piperrady přidám volské oko se šunkou, díky které získá na sytosti.
Suroviny:
  • 2 červené kápie nakrájená na proužky
  • 1 menší cibule nakrájená na proužky
  • 1 větší stroužek česneku nakrájený nadrobno
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 plechovka krájených loupaných rajčat ( nebo 3 rajčata nakrájená nadrobno )
  • 1 lžíce suš. tymiánu
  • sůl, pepř
  • pikantní omáčka Sriracha
  • 3 vejce
  • 4 plátky šunky
Postup:
  1. Troubu si předehřeji na 200°C.
  2. Do litinové pánve na sporáku naliji olivový olej a na něm orestuji cibuli doměkka. Přidám papriku, česnek, tymián a restuji cca 5 minut. Nyní přidám plechovku rajčat, osolím, opepřím a popřípadě přidám pikantní omáčku. Vařím do změknutí cca 10 minut.
  3. Vypnu hořák. V piperrádě udělám tři důlky, do kterých rozklepnu vejce a pokladu šunkou.
  4. Takto připravenou piperrádu vložím do trouby a peču, dokud nejsou bílky tuhé. Žloutky by měly zůstat tekuté.
  5. Servíruji s dobrým domácím chlebem.

Eva

Všechny uvedené recepty jsou vyzkoušeny největšími mými kritiky, kterými jsou dva synové a manžel.

Mohlo by vás také zajímat...

Napsat komentář