Když už se rozhodnete upéct pizzu, zkuste část těsta oddělit a připravit si tyto křupavé česnekem voňavé kuličky. Je to rychlý a chutný způsob, jak oživit salát. Já je nejraději připravuji k salátu Ceasar. A jak říká můj starší syn, jsou to malé langoše.
Suroviny:
- pizza těsto
- řepkový olej
- 2 lžíce rozpuštěného másla
- 1 nastrouhaný stroužek česneku
- 2 lžíce strouhaného parmazánu
- salát dle chuti
Postup:
- Z těsta vytvaruji kuličky o velikosti pingpongového míčku a nechám chvíli odpočinout.
- Mezitím si rozpálím v kastrůlku řepkový olej ( 3 cm výška ). V další misce smíchám rozpuštěné máslo s česnekem.
- Kuličky orestuji v rozpáleném oleji z každé strany 3 minuty do zlatohněda. Nechám je chvíli odkapat a poté přidám do misky s máslem a posypu strouhaným sýrem.
- Servíruji na připraveném salátu.