Slaná jídla Večeře Vše

Pizzadilla

Vypadá jako pizza, chutná jako pizza, ale není to pizza. Pokud jste milovníky pizzy a zároveň quessadilly, určitě neuděláte chybu, když si tento pokrm připravíte. Je to rychlovka, v jejímž případě se spojení dvou rozdílných pokrmu opravdu povedlo. Nás si tedy získala.
Suroviny:
  • 2 ks pšeničných tortill
  • 1/2 h strouhaného čedaru
  • 2 lžíce rajčatové omáčky Marinara
  • 50 g mozzarelly na plátky
  • 50 g šunky / salámu na plátky
  • 2 lžíce strouhaného sýra parmazán
  • sůl, pepř, oregáno
Postup:
  1. Troubu si rozpálím na 220 °C.
  2. Tortilly si z jedné strany namažu máslem a první vložím namazanou stranou dolů do rozpálené litinové pánve. Pokladu nastrouhaným sýrem a přiložím druhou tortillu namazanou stranou nahoru. Jakmile je spodní strana opečená, tortillu otočím a opeču i z druhé strany.
  3. Pánev sundám ze sporáku.
  4. Tortillu potřu rajčatovou omáčkou, osolím, opepřím a posypu oregánem. Pokladu salámem (šunkou), mazzarellou a zasypu strouhaným parmazánem.
  5. Pánev s tortillou dám do trouby a peču 5-8 minut, dokud se sýr nerozpustí

Eva

Všechny uvedené recepty jsou vyzkoušeny největšími mými kritiky, kterými jsou dva synové a manžel.

Mohlo by vás také zajímat...

3 Comments

  1. Jednoduchá rychlovka, dětem moc chutnala🤗

  2. Úplná rychlovka a hned se po tom zapráší!!! Škoda, že na mě nezbylo🤣

  3. Právě jsme si skvěle pochutnali 😉 Urbanovi z Chrudimi

Napsat komentář