Vypadá jako pizza, chutná jako pizza, ale není to pizza. Pokud jste milovníky pizzy a zároveň quessadilly, určitě neuděláte chybu, když si tento pokrm připravíte. Je to rychlovka, v jejímž případě se spojení dvou rozdílných pokrmu opravdu povedlo. Nás si tedy získala.
Suroviny:
- 2 ks pšeničných tortill
- 1/2 h strouhaného čedaru
- 2 lžíce rajčatové omáčky Marinara
- 50 g mozzarelly na plátky
- 50 g šunky / salámu na plátky
- 2 lžíce strouhaného sýra parmazán
- sůl, pepř, oregáno
Postup:
- Troubu si rozpálím na 220 °C.
- Tortilly si z jedné strany namažu máslem a první vložím namazanou stranou dolů do rozpálené litinové pánve. Pokladu nastrouhaným sýrem a přiložím druhou tortillu namazanou stranou nahoru. Jakmile je spodní strana opečená, tortillu otočím a opeču i z druhé strany.
- Pánev sundám ze sporáku.
- Tortillu potřu rajčatovou omáčkou, osolím, opepřím a posypu oregánem. Pokladu salámem (šunkou), mazzarellou a zasypu strouhaným parmazánem.
- Pánev s tortillou dám do trouby a peču 5-8 minut, dokud se sýr nerozpustí
Jednoduchá rychlovka, dětem moc chutnala🤗
Úplná rychlovka a hned se po tom zapráší!!! Škoda, že na mě nezbylo🤣
Právě jsme si skvěle pochutnali 😉 Urbanovi z Chrudimi