Slaná jídla Snídaně Velikonoce Vše

Plněná vejce

Tuto dobrotu nejčastěji připravuji po velikonočních svátcích, kdy mě mladší syn přinese spoustu již uvařených vajec. Ale ráda je také připravuji na rodinné setkání či oslavy.
Suroviny:
  • 6 natvrdo uvařených vajec
  • 2 lžíce plnotučné horčice
  • 3/4 h majonézy
  • 1 lžičku omáčky Sriracha
  • sůl, pepř
  • špetka strouhaného muškátového ořechu
Postup:
  1. Vejce oloupu, rozříznu na dvě poloviny. Žloutky vyjmu z půlek vajec a dám do mísy, kde je rozmačkám vidličkou. Poté přidám hořčici, majonézu, ostrou omáčku a koření. Vše důkladně prošlehám dohladka. Vaječnou směs přendám do cukrářského sáčku a jeho pomocí naplním půlky vajec.
  2. Servíruji posypané pažitkou nebo drobně pokrájenou červenou paprikou.

Eva

Všechny uvedené recepty jsou vyzkoušeny největšími mými kritiky, kterými jsou dva synové a manžel.

Mohlo by vás také zajímat...