Do mrazáku Sendviče, tousty, svačiny Slaná jídla Snídaně Vše

Plněné bagel-bulky

Protože u nás doma frčí jídla do mrazáku, nemůžu sem nezařadit tyto sýrem a šunkou plněné bulky. Většinou mi ještě těsto zbyde a tak ze zbytku vytvaruji bagly a k večeři jsou pak bagel-burgry s volským okem. Ale o nich zase jindy.
Suroviny:
  • Suroviny na těsto:
  • 4 h hladké mouky (500 g)
  • 1/3 h olivového oleje (80 ml)
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička sušeného droždí
  • 1 a 1/2 h vlažné vody ( 350 ml)
  • suroviny na náplň:
  • 400 g cream cheese
  • 1 h šunky nakrájené na kostky
  • 1 h strouhaného čedaru
  • sůl, pepř
  • Posypka: 1 lžička soli, 1 lžička máku, špetka pepře,1/2 lžičky suš. cibule, 1/2 lžičky suš. česneku.
Postup:
  1. Ve vlažné vodě rozpustím a promíchám 1 lžičku sušeného droždí. Do robotu s K-metlou dám mouku, sůl a pomalu při míchání vliji olivový olej. Nakonec zapracuji vodu s droždím a vypracuji hladké těsto. Těsto poté potřu trochou olivového oleje, vložím zpět do mísy, zakryji folií a nechám na teplém místě kynout cca 2 hod.
  2. Rozpálím si troubu na 200°C.
  3. Mezitím si smícháním v míse náplň do bulek. Postupně začnu z těsta vyvalovat placky o průměru 10 cm a do každé dám lžíci náplně. Takto si zabalím všechny bulky.
  4. Na sporáku si přivedu k varu 2 l vody se lžíci medu a po 4 kusech povařím bulky 1 minutu z každé strany. Poté je vyndám na vymazaný plech.
  5. Takto připravené bulky posypu posypkou z koření a vložím do trouby. Peču 20 – 25 minut do zlatova.

Zamrazení:

Upečené bulky dám na tácu na 30 minut do mrazničky. Poté vyndám, zabalím každý jeden zvlášť do alobalu, vložím do mrazícího sáčku a dám zpět do mrazničky.
Před podáváním vybalím bulku z alobalu, zabalím do papírové utěrky a dám ohřát na 90 vteřín do mikrovlnné trouby. Minutku nechám odpočinout a můžu servírovat.

Eva

Všechny uvedené recepty jsou vyzkoušeny největšími mými kritiky, kterými jsou dva synové a manžel.

Mohlo by vás také zajímat...

Napsat komentář