Do mrazáku Sendviče, tousty, svačiny Snídaně Vše

Plněné kapsy z listového těsta

Jedná se o ideální snídaňový sendvič, kde hlavní roli hraje křupavé zlatavé těsto a míchaná vajíčka. Ale co mě na něm baví nejvíc je, že si ho můžete připravit s předstihem, zamrazit a v průběhu dne máte rychlé občerstvení za 30 minut na stole. Pro naší rodinu nutnost.
Suroviny:
  • 4 vejce
  • 1/2 h šunka na kostičky
  • 1/2 h strouhaného sýra čedar
  • 3 lžíce krémového sýra s pažitkou
  • pepř, sůl, sezam, mák
  • 1 balení listového těsta
Postup:
  1. Rozpálím troubu na 200°C.
  2. Na pánvi na trošce másla usmažím míchaná vajíčka, osolím, opepřím. Nechám vychladit. Poté přimíchám šunku a sýr.
  3. Připravím si listové těsto (já používám již rozválené těsto) a nakrájím na ho na obdélníky velikosti cca 15 x 20 cm. Okraje potřu žloutkem s trochou vody, aby se těsto lépe přilepilo k sobě. Na polovinu těsta natřu pažitkový krém, navrstvím míchaná vajíčka a přiklopím druhou polovinou těsta. Vidličkou stlačím okraje, povrch potřu žloutkem a posypu sezamem nebo mákem.
  4. Peču při 200 °C zhruba 20 minut, dokud nejsou kapsy zlatavé.

Zamrazení:

Kapsy položím na tác s pečícím papírem a vložím na 30 minut do mrazničky. Poté je vyndám, naskládám do mrazích sáčků a zamrazím.

Před podáváním je rozpeču v troubě rozehřáté na 200°C asi 30 min.

Eva

Všechny uvedené recepty jsou vyzkoušeny největšími mými kritiky, kterými jsou dva synové a manžel.

Mohlo by vás také zajímat...

Napsat komentář