Jedná se o ideální snídaňový sendvič, kde hlavní roli hraje křupavé zlatavé těsto a míchaná vajíčka. Ale co mě na něm baví nejvíc je, že si ho můžete připravit s předstihem, zamrazit a v průběhu dne máte rychlé občerstvení za 30 minut na stole. Pro naší rodinu nutnost.
Suroviny:
- 4 vejce
- 1/2 h šunka na kostičky
- 1/2 h strouhaného sýra čedar
- 3 lžíce krémového sýra s pažitkou
- pepř, sůl, sezam, mák
- 1 balení listového těsta
Postup:
- Rozpálím troubu na 200°C.
- Na pánvi na trošce másla usmažím míchaná vajíčka, osolím, opepřím. Nechám vychladit. Poté přimíchám šunku a sýr.
- Připravím si listové těsto (já používám již rozválené těsto) a nakrájím na ho na obdélníky velikosti cca 15 x 20 cm. Okraje potřu žloutkem s trochou vody, aby se těsto lépe přilepilo k sobě. Na polovinu těsta natřu pažitkový krém, navrstvím míchaná vajíčka a přiklopím druhou polovinou těsta. Vidličkou stlačím okraje, povrch potřu žloutkem a posypu sezamem nebo mákem.
- Peču při 200 °C zhruba 20 minut, dokud nejsou kapsy zlatavé.
Zamrazení:
Kapsy položím na tác s pečícím papírem a vložím na 30 minut do mrazničky. Poté je vyndám, naskládám do mrazích sáčků a zamrazím.
Před podáváním je rozpeču v troubě rozehřáté na 200°C asi 30 min.