Maso Slaná jídla Večeře Vše

Quesadilla – Taco

Kdo miluje tortilly jako naše rodina, bude z tohoto receptu nadšen. Jedná se vlastně o kombinaci quesadilly a mletého masa doplněné o pico de gallo a zakysanou smetanu. Na toto taco ale použijete příbor.
Suroviny:
  • tortilly (cca 6 ks)
  • 400 g mletého masa
  • koření na ochucení masa: chilli, kmín, suš. česnek, suš. cibule, kaj. pepř, sůl a pepř
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • voda
  • pico de gallo – najdeta u receptu“Kuřecí taco s pico de gallo“
  • ledová salát
  • 1/2 h sýrů čedar a ementál
  • zakysaná smetana
Postup:
  1. Na rozpálené pánvi opeču na lžíci oleje maso dohněda. Přidám koření podle chuti. Přimíchám rajčatový protlak, vodu a asi 30 minut restuji. Postupně doplňuji vodu podle potřeby, aby se maso nepřipálilo.
  2. Mezitím si připravím rajčatový salát pico de gallo a nakrájím ledový salát na proužky. Také si nastrouhám sýr – já používám čedar a ementál.
  3. Na rozpálenou pánev dám kousek másla a na něj položím tortillu. Pokladu nastrouhaným sýrem a přiložím druhou tortillu. Jakmile je spodní strana opečená, tortillu otočím a opeču i z druhé strany. Pánev sundám ze sporáku a přendám na servírovací talíř.
  4. Nyní na tortillu navrstvím mleté maso, sýr, ledový salát, Pico de gallo a kopeček zakysané smetany.

Eva

Všechny uvedené recepty jsou vyzkoušeny největšími mými kritiky, kterými jsou dva synové a manžel.

Mohlo by vás také zajímat...

Napsat komentář