Slaná jídla Těstoviny Večeře Vše

Riccotové lasagne s ajvarem

Někdy prostě nemám chuť na maso a tento recept je ideální pro tyto chvíle. Je pravda, že masové variantě se to nevyrovná, ale o to v tomhle receptu vlastně nejde. Pokud jste milovníky masa, tak místo vrstvy ajvaru, použijte připravené mleté maso jako na klasické lasagne.
Suroviny:
  • 10 plátků lasagní
  • 1 kelímek ricotty
  • 1/3 h strouhaného parmazánu
  • 1 vejce
  • sůl, pepř
  • 4 lžíce ajvaru
  • 120 g nakrájené mozzarelly
Postup:
  1. Troubu rozpálím na 200°C.
  2. Plátky lasagní povařím 2 minuty ve vroucí vodě a pokladu na utěrku.
  3. V míse prošlehám ricottu s vejcem, osolím, opepřím a přisypu parmazán.
  4. Dno zapékací formy ( rozměr 20 x15 cm) vymažu 1 lžíci ricottové směsi. Na ní pokladu plátky lasagní, potřu ajvarem a pokladu mozzarellu. Poté zase pokladu lasagní, natřu ricottou a vrstvy opakuji až do spotřebování surovin. Vrchní vrstvu potřu ricottou a posypu parmazánem.
  5. Peču 30-40 minut do zlata.

Eva

Všechny uvedené recepty jsou vyzkoušeny největšími mými kritiky, kterými jsou dva synové a manžel.

Mohlo by vás také zajímat...

Napsat komentář