Slaná jídla Večeře Vše

Risotto s parmazánem

Tento recept je základním receptem na přípravu lahodného italského risotta. Pro mě je to nejlepší risotto, nepotřebuji ho ničím vylepšovat. Nejraději si ho připravuji v zimě díky té krémové konejšivé chuti.
Suroviny:
  • 1 h rýže arborio
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 menší cibule nakrájená nadrobno
  • 1 l masového vývaru
  • 3 lžíce másla
  • 1/3 h nastrouhaného parmazánu
  • sůl
Postup:
  1. Ohřeji si vývar.
  2. V rozpáleném hrnci na sporáku osmažím na olivovém oleji cibuli do průsvitna.
  3. Pak přidám rýži a promíchám jí, aby se zrnka rýže obalila směsí oleje a cibule.
  4. Postupně přidávám naběračky vývaru a neustále míchám rýží, aby se nepřipálila. Toto provádím cca 20-25 minut, dokud není rýže měkká.
  5. Nyní vmíchám do rýže máslo a parmazán. Promíchám a vypnu sporák. Pokud je potřeba, dosolím.

Eva

Všechny uvedené recepty jsou vyzkoušeny největšími mými kritiky, kterými jsou dva synové a manžel.

Mohlo by vás také zajímat...

Napsat komentář