Tento recept je základním receptem na přípravu lahodného italského risotta. Pro mě je to nejlepší risotto, nepotřebuji ho ničím vylepšovat. Nejraději si ho připravuji v zimě díky té krémové konejšivé chuti.
Suroviny:
- 1 h rýže arborio
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 menší cibule nakrájená nadrobno
- 1 l masového vývaru
- 3 lžíce másla
- 1/3 h nastrouhaného parmazánu
- sůl
Postup:
- Ohřeji si vývar.
- V rozpáleném hrnci na sporáku osmažím na olivovém oleji cibuli do průsvitna.
- Pak přidám rýži a promíchám jí, aby se zrnka rýže obalila směsí oleje a cibule.
- Postupně přidávám naběračky vývaru a neustále míchám rýží, aby se nepřipálila. Toto provádím cca 20-25 minut, dokud není rýže měkká.
- Nyní vmíchám do rýže máslo a parmazán. Promíchám a vypnu sporák. Pokud je potřeba, dosolím.