Tento koláč patří mezi ty jednoduché, rychlé, výborné a hlavně šlehačkové koláče, které mají moji synové nejraději. Jsou velice chutné, ale největší předností je rychlost, se kterou je můžu připravit a servírovat.
Suroviny:
- Suroviny na korpus:
- 100 g grahamových krekrů (nebo celozr. sušenek BeBe)
- 4 lžíce rozpuštěného másla (60g)
- 1 lžíce cukru krystal
- Suroviny na náplň:
- 1 ks krémového sýra (cream cheese – 200g)
- 1/2 h arašídového másla (můžeme nahradit čoko-arašídovou pomazánkou)
- 1/2 h nutelly
- 1/2 h cukru moučka (60g)
- 1 lžička vanilky
- 1 h smetany ke šlehání (250 ml)
- barevná posypka
Postup:
- Troubu rozehřeji na 160°C a formu ( menší – průměr 20cm) vymažu máslem.
- Na korpus si v mixéru rozmixuji krekry s cukrem. Přidám rozpuštěné máslo a následně chvíli mixuji, dokud se směs nespojí. Poté ji natlačím do formy a pomocí odměrky vypracuji okraje.
- Korpus dám do trouby a peču cca 15 minut.
- Mezitím si v robotu se šlehací metlou vyšlehám smetanu na pevnou šlehačku. Přendám do druhé mísy a v robotu dále prošlehám sýr s arašídovým máslem, nutellou, cukrem a vanilkou. Nakonec ručně pomocí stěrky zapracuji šlehačku.
- Takto připravenou směs navrším na vychlazený upečený korpus a vložím ještě na chvíli do lednice.
- Ozbobím posypkou.