Dezerty Řezy, koláče a cheesecakes Vše

Rychlý šlehačkový koláč

Tento koláč patří mezi ty jednoduché, rychlé, výborné a hlavně šlehačkové koláče, které mají moji synové nejraději. Jsou velice chutné, ale největší předností je rychlost, se kterou je můžu připravit a servírovat.

Suroviny:
  • Suroviny na korpus:
  • 100 g grahamových krekrů (nebo celozr. sušenek BeBe)
  • 4 lžíce rozpuštěného másla (60g)
  • 1 lžíce cukru krystal
  • Suroviny na náplň:
  • 1 ks krémového sýra (cream cheese – 200g)
  • 1/2 h arašídového másla (můžeme nahradit čoko-arašídovou pomazánkou)
  • 1/2 h nutelly
  • 1/2 h cukru moučka (60g)
  • 1 lžička vanilky
  • 1 h smetany ke šlehání (250 ml)
  • barevná posypka
Postup:
  1. Troubu rozehřeji na 160°C a formu ( menší – průměr 20cm) vymažu máslem.
  2. Na korpus si v mixéru rozmixuji krekry s cukrem. Přidám rozpuštěné máslo a následně chvíli mixuji, dokud se směs nespojí. Poté ji natlačím do formy a pomocí odměrky vypracuji okraje.
  3. Korpus dám do trouby a peču cca 15 minut.
  4. Mezitím si v robotu se šlehací metlou vyšlehám smetanu na pevnou šlehačku. Přendám do druhé mísy a v robotu dále prošlehám sýr s arašídovým máslem, nutellou, cukrem a vanilkou. Nakonec ručně pomocí stěrky zapracuji šlehačku.
  5. Takto připravenou směs navrším na vychlazený upečený korpus a vložím ještě na chvíli do lednice.
  6. Ozbobím posypkou.

Eva

Všechny uvedené recepty jsou vyzkoušeny největšími mými kritiky, kterými jsou dva synové a manžel.

Mohlo by vás také zajímat...

Napsat komentář