Do mrazáku Sladká jídla Snídaně Vše

Skořicové palačinky

Když jsem objevila tento recept na palačinky, věděla jsem, že budou prostě božské. A nespletla jsem se. Jakmile se pustím do jejich přípravy, udělám jich velké množství a část z nich (pokud nějaké zbydou) zamrazím. Díky tomu v neděli ráno překvapím moje chlapce lahodnou snídaní během malé chvilky.
Suroviny:
  • 2 velké vejce
  • 1/3 h cukru krupice (60g)
  • 2 lžíce másla
  • 1 1/2 h hladké mouky ( 190g)
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 2 h mléka (500 ml)
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 a 1/2 lžičky skořice
  • špetka soli
  • 1 h smetany ke šlehání (250 ml)
  • doporučené : jahody nebo nutella
Postup:
  1. Rozpustím si 2 lžíce másla (trochu si odleji na potírání pánve) a připravím pánev na smažení palačinek.
  2. V míse smíchám dohromady mouku, skořici , prášek do pečiva a sůl. V robotu se šlehací metlou prošlehám asi 2 minuty vejce s cukrem, přidám vanilkový extrakt a postupně přilévám mléko. Poté přimíchám moučnou směs, aby vzniklo jemné tekuté těsto. Nakonec přidám rozpuštěné máslo.
  3. Rozpálím pánev pomazanou máslem a nanesu naběračku těsta. Pánví zakroužím a opékám, dokud kraje nezhnědnou. Poté otočím a dopeču i drouhou stranu asi 30 vteřin.
  4. Upečené palačinky pokládám na talíř jednu na druhou. Aby palačinky neztvrdly, přikryji je obráceným talířem nebo přikryji utěrkou a zabalím od igelitového sáčku.
  5. Před podáváním ušlehám šlehačku, kterou palačinky naplním, pokladu ovocem a přehnu na polovinu. Přeliji medem. Můj starší syn musí mít ještě pod šlehačkou samozřejmě nutellu.

Zamrazení:

Palačinky po vychladnutí proložíme pruhy pečícího papíru a takto vytvořenou hromádku vložíme do sáčku na zmrazení.

Před podáváním umístíme palačinky na talíř vhodný do mikrovlnné trouby a ohřejeme (cca 30 vteřin na 1 kus¨).






	

Eva

Všechny uvedené recepty jsou vyzkoušeny největšími mými kritiky, kterými jsou dva synové a manžel.

Mohlo by vás také zajímat...

Napsat komentář