Cukroví Vánoce Vše

Skořicové vánoční hvězdy

Když jsem letos poklízela v kuchyni, všimla jsem si, že mi zůstalo ještě hodně vlašských ořechů. Volba na jejich využití padla na toto vánoční cukroví , které mě mile překvapilo. Tyto hvězdičky provoněné ořechy a skořicí s bílkovou polevou patří určitě na vánoční stůl.
Suroviny:
  • 2 bílky z velkých vajec
  • špetka soli
  • 1 a 1/2 h cukru moučky
  • 3 a 1/2 h mletých vlašských ořechů
  • 2 lžičky skořice
  • 1/2 lžičky kardamonu
  • 1 lžička nastrouhané citronové kůry
Postup:
  1. V robotu se šlehací metlou vyšlehám bílky se špetkou soli a polovinou cukru moučka do tuha. Asi tak 1/3 si odeberu na pozdější polevu.
  2. V míse promíchám ořechy, druhou polovinu cukru moučka, skořici, kardamon a citronovou kůru.
  3. Do bílků vmíchám ořechovou směs a vypracuji těsto. Následně zabalím a dám vychladit do lednice alespoň na 30 minut.
  4. Mezitím rozpálím troubu na 150°C a vyložím si plech pečícím papírem.
  5. Po vychlazení vyválím těsto na tloušťku 0,5 cm. Takto připravené těsto potřu bílkovou polevou, kterou jsme si na začátku odložili stranou.
  6. Pomocí vykrajovátka vykrojím těsto ve tvaru hvězdy a dám na plech.
  7. Peču cca 15 minut.

Eva

Všechny uvedené recepty jsou vyzkoušeny největšími mými kritiky, kterými jsou dva synové a manžel.

Mohlo by vás také zajímat...

Napsat komentář