Nikdy neodhadnu množství rýže a často mi miska zbyde. Proto jsem tak ráda, že tento recept je více než dobrou možností, jak využít přebývající rýži. Navíc během chvilky vykouzlíte chutnou svačinku, ke které přidávám BBQ omáčku nebo rajčatovou salsu.
Suroviny:
- 2 h uvařené rýže nebo rizota
- 1/2 h nakrájené šunky na kousky
- 1/2 h nastrouhaného sýra parmazán
- 1 vejce
- sůl, pepř
- mouka, vejce s mlékem, strouhanka – na obalení
Postup:
- V míse smíchám rýži, šunku, sýr, vajíčko, sůl a pepř. Pomocí naběračky na zmrzlinu a rukou vytvaruji kuličky. Ty následně obalím v mouce, vejcích a strouhance (klasický trojobal).
- V pánvi na sporáku rozpálím olej (dostatečné množství), ve kterém orestuji kuličky z obou stran do zlatohněda. Trvá to cca 3 minuty z každé strany.
- Podávám s jarní cibulkou a BBQ omáčkou k namáčení. Výborné jsou i za studena.


