Snídaně Vše

Snídaňová quessadilla

Už je to dlouho, co jsme u nás v rodině objevili tortilly na všechny možné způsoby. Samozřejmě mezi nejoblíbenější patří klasická quessadilla se sýrem a wrapy s kuřecím, ale tato s vajíčkem si nás prostě získala. A ráno jí nikdo nepohrdne.
Suroviny:
  • 1 cibule nadrobno
  • 1 červená paprika nakrájená na kostičky
  • 3 vejce
  • 3 lžíce smetany
  • 50 g slaniny na plátky
  • 1/2 h nastrouhaného sýra čedar
  • pikantní omáčka – sriracha
  • 3 lžíce másla
  • sůl, pepř
  • 1 velká tortilla
Postup:
  • Do misky rozklepnu 3 vejce, přidám 3 lžíce smetany, sůl a pepř. Jemně prošlehám.
  • Na pánvi opeču slaninu do křupava. Po usmažení jí vyndám z pánve na talíř, do pánve přidám lžičku másla a osmažím na ní cibuli do sklovita a papriku do změknutí. Trvá to jen chvilku. Ztlumím plamen, přileji vejce a usmažím je.
  • Teď přichází moment, kdy vše složím dohromady. Tortillu z jedné strany namažu tenkou vrstvou másla. Dám jí na rozpálenou nepřilnavou pánev nebo elektrický gril. Na polovinu tortilly pokladu usmažená vejce, na ně položím opečenou slaninu a posypu strouhaným sýrem. Pro ty, kteří mají rádi pálivé , je teď ta chvíle, kdy přidat na sýr omáčku sriracha. Když je vše navrstveno, přehnu volnou polovinu tortilly přes náplň a stlačím.
  • Po asi 2 minutách tortillu opatrně otočím a opeču i z druhé strany, dokud se sýr nerozpustí.

Eva

Všechny uvedené recepty jsou vyzkoušeny největšími mými kritiky, kterými jsou dva synové a manžel.

Mohlo by vás také zajímat...

Napsat komentář