Už je to dlouho, co jsme u nás v rodině objevili tortilly na všechny možné způsoby. Samozřejmě mezi nejoblíbenější patří klasická quessadilla se sýrem a wrapy s kuřecím, ale tato s vajíčkem si nás prostě získala. A ráno jí nikdo nepohrdne.
Suroviny:
- 1 cibule nadrobno
- 1 červená paprika nakrájená na kostičky
- 3 vejce
- 3 lžíce smetany
- 50 g slaniny na plátky
- 1/2 h nastrouhaného sýra čedar
- pikantní omáčka – sriracha
- 3 lžíce másla
- sůl, pepř
- 1 velká tortilla
Postup:
- Do misky rozklepnu 3 vejce, přidám 3 lžíce smetany, sůl a pepř. Jemně prošlehám.
- Na pánvi opeču slaninu do křupava. Po usmažení jí vyndám z pánve na talíř, do pánve přidám lžičku másla a osmažím na ní cibuli do sklovita a papriku do změknutí. Trvá to jen chvilku. Ztlumím plamen, přileji vejce a usmažím je.
- Teď přichází moment, kdy vše složím dohromady. Tortillu z jedné strany namažu tenkou vrstvou másla. Dám jí na rozpálenou nepřilnavou pánev nebo elektrický gril. Na polovinu tortilly pokladu usmažená vejce, na ně položím opečenou slaninu a posypu strouhaným sýrem. Pro ty, kteří mají rádi pálivé , je teď ta chvíle, kdy přidat na sýr omáčku sriracha. Když je vše navrstveno, přehnu volnou polovinu tortilly přes náplň a stlačím.
- Po asi 2 minutách tortillu opatrně otočím a opeču i z druhé strany, dokud se sýr nerozpustí.