Slaná jídla Velikonoce Vše

Velikonoční nádivka s medvědím česnekem

Nádivka patří mezi recepty, které připravuji pravidelně každé velikonoce. Sice jí nepřipravuji ve velkém množství, ale rádi si na ni pochutnáme. Nejraději jí jíme samotnou a vychlazenou.
Suroviny:
  • 3 rohlíky
  • 2 vejce
  • 100 g vařené uzené krkovice
  • 1/2 h mléka
  • 50 g rozehřátého másla
  • hrst medvědího česneku
  • sůl, pepř, muškátový ořech
Postup:
  1. Rohlíky pokrájím na malé kostky a dám do rozehřáté trouby (130 °C) asi tak na 15 min. Poté je přendám do mísy a troubu nastavím na 180°C.
  2. Uzené nakrájím na kostičky. Nadrobno nakrájím i listy medvědího česneku. Z vajec oddělím bílky a ty vyšlehám do tuhého sněhu. Žloutky, mléko, uzené, medvědí česnek a máslo přimíchám k rohlíkům. Okořením solí, pepřem a muškátovým oříškem. Nakonec nadvakrát vmíchám ušleháný sníh.
  3. Takto hotovou směs přendám do vymazané zapékací formy ( o rozměrech 20 x 15 cm ).
  4. Vložím do trouby a peču cca 30-35 minut do zlatohněda.

Eva

Všechny uvedené recepty jsou vyzkoušeny největšími mými kritiky, kterými jsou dva synové a manžel.

Mohlo by vás také zajímat...