Nádivka patří mezi recepty, které připravuji pravidelně každé velikonoce. Sice jí nepřipravuji ve velkém množství, ale rádi si na ni pochutnáme. Nejraději jí jíme samotnou a vychlazenou.
Suroviny:
- 3 rohlíky
- 2 vejce
- 100 g vařené uzené krkovice
- 1/2 h mléka
- 50 g rozehřátého másla
- hrst medvědího česneku
- sůl, pepř, muškátový ořech
Postup:
- Rohlíky pokrájím na malé kostky a dám do rozehřáté trouby (130 °C) asi tak na 15 min. Poté je přendám do mísy a troubu nastavím na 180°C.
- Uzené nakrájím na kostičky. Nadrobno nakrájím i listy medvědího česneku. Z vajec oddělím bílky a ty vyšlehám do tuhého sněhu. Žloutky, mléko, uzené, medvědí česnek a máslo přimíchám k rohlíkům. Okořením solí, pepřem a muškátovým oříškem. Nakonec nadvakrát vmíchám ušleháný sníh.
- Takto hotovou směs přendám do vymazané zapékací formy ( o rozměrech 20 x 15 cm ).
- Vložím do trouby a peču cca 30-35 minut do zlatohněda.