Čokoláda Dezerty Dorty Na tento měsíc Oslava a jedlé dárky Vše

Velvet dort s tvarohovým krémem z bílé čokolády

Tento dort jsem si upekla ke svým narozeninám. Původně jsem nechtěla péct žádný, ale přijel bratr (moje dvojče) – taky narozeniny, a tak už jsem neváhala. Chtěla jsem něco odlehčeného, proto jsem zvolila podmáslový korpus a tvarohový krém. Červená ganache na obmaz, protože bylo zrovna období svatého Valentýna.
Suroviny:

Suroviny na korpus:

  • 110 g změklého másla
  • 300 g cukru krupice
  • 2 vejce
  • 250 g hladké mouky
  • 20 g kakaa
  • špetka soli
  • 250 ml podmáslí
  • červéné potravinářské barvivo
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička octa

Suroviny na tvarohový krém:

  • 250 g tučného tvarohu ve vaničce
  • 200 g smetanového sýra
  • 200 g smetany ke šlehání 33%
  • 200 g bílé čokolády
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Suroviny na ganache na obmaz:

  • 120 g bílé čokolády
  • 80 g smetany ke šlehání
  • červený velvet sprej
Postup:
  1. Troubu rozpálím na 170°C horkovzduch. Připravím si dortovou formu o průměru 20 cm.
  2. V robotu se šlehací metlou vyšlehám změklé máslo s cukrem do světlé hmoty, přišlehám obě vejce. V misce smíchám mouku s kakaem a solí. Ve džbánku promíchám podmáslí s červenou barvou. Pak střídavě přidávám moučnou směs a podmáslí. V malé misce smíchám jedlou sodu s octem, vliji do těsta a promíchám. Takto připravené těsto naliji do formy.
  3. Peču 30 – 40 minut. Pomocí špejle ověřím, zda je korpus upečený. Poté vyndám na mřížku a dám vychladit. Prokrojím na 4 pláty.
  4. Na krém si rozpustím bílou čokoládu a smíchám s ohřátou smetanou. Nechám krystalizovat při pokojové teplotě. Poté promíchám s tvarohem, sýrem, ,vanilkou a vyšlehám hladký, pevný krém.
  5. Komletace dortu: První plát položím na podnos (na otočném stojanu), nanesu krém a přikryji dalším plátem . Tento postup pakuji ještě dvakrát. Celý povrch dortu ještě obmažu tenkou vrstvou a uhladím. Dort dám vychladit do lednice.
  6. Čokoládovou polevu si připravím jakmile je dort zkompletován a připraven k finálnímu zdobení. Horkou smetanu naliji na čokoládu a vymíchám hladkou polevu. Nechám chvíli krystalizovat při pokojové teplotě. Následně rezetřu na celý dort. Boky dortu úhledně uhladím.
  7. Dort dám alespoň na 1 hodinu do mrazáku. Poté položím dort na podnos obalený folií, který postavím do kartonové krabice, kde aplikuji po celé ploše sametový červený sprej. Před servírováním povrch dortu posypu drcenými makronkami a ozbobím pečeným nanuke.

Eva

Všechny uvedené recepty jsou vyzkoušeny největšími mými kritiky, kterými jsou dva synové a manžel.

Mohlo by vás také zajímat...