Pokud máte rádi kávu, zkuste si jí ochutit tímto voňavým sirupem a určitě si svoje latte užijete. Možná, že vám připomene chuť lahodného dýňového koláče. Určitě ale najde i další využití v kuchyni třeba na přelití skořicových palačinek nebo na dýňové lívance. Já jsem se ho letos rozhodla darovat mojí kamarádce, které moc děkuji za podporu.
Suroviny:
- 1 h vody (250m)
- 1/2 h cukru krystal (100 g)
- 2/3 h hnědého cukru (80g)
- 1/2 lžičky mlété skořice
- špetka mlétého koření : muškátového oříšku, hřebíčku a kardamonu
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1/3 h dýňového pyré
Postup:
- Do kastrůku dáme vodu, cukr krystal, hnědý cukr, koření a vanilkový extrakt. Vše za občasného míchámí přivedeme k varu. Ještě asi 2-3 minutky povaříme, aby se cukru zcela rozpustil a koření zavonělo.
- Poté přidáme dýňové pyré a zašleháme. Odstavíme ze sporáku a přes sítko přecedíme do skleničky.
- Necháme odkryté vychladnou , poté uzavřeme a skladujeme v chladu.
Naprosto dokonalá záležitost!!! Z obyč kafe se hned stane nebe v hubě:))) Mňam!