Od té doby, co tento sedvič ochutnal můj starší syn, nesmí chybět na žádné naší rodinné oslavě. Zároveň jich musí být vždy víc, než si myslím, že by mělo stačit. Jednou je připravím s okurkou a salátem, jindy zase jenom s omáčkou a cibulí nebo místo toustového chleba použiji malé houstičky. Prostě fantazii se meze nekladou. Nic nebude špatně.
Suroviny:
- 4 kuřecí prsa bez kůže ( může být i kuřecí stehenní)
- sůl,pepř
- řepkový olej
- 1/2 balení toustového chléba
- 3 lžíce majonézy
- 2 lžíce BBQ omáčky
- jarní cibulka nakrájená na kolečka
- suroviny na trojobal:
- 1 h hladké mouky
- kajenský pepř
- 1/2 h kukuřičné mouky
- 2 vejce
- 1/4 h mléka (60ml)
- 4 h kukuřičných lupínků (cornflakes)
- sůl, pepř, pálivá paprika
Postup:
- Kuřecí maso si naporcuji na plátky o velikosti toustového chleba. Osolím, opepřím.
- Připravím si 3 nádoby na obalení masa v trojobalu. Do 1 misky dám hladkou a kukuřičnou mouku se špetkou kaj. pepře. V druhé misce rozšlehám vejce s mlékem a ve třetí promíchám rozdrcené kukuřičné lupínky promícháné solí, pepřem a pálivou paprikou. Kuře postupně obalím ve všech třech miskách a položím na mřížku.
- Rozpálím troubu na 200°c a na sporáku si rozpálím pánev s řepkovým olejem.
- Připravím si dip. V misce smíchám majonézu s BBQ omáčkou a špetku soli.
- Poté postupně smažím při vysoké teplotě z každé strany maso 4 minuty. Usmažené pak nechám okapat na mřížce.
- Mezitím, co restuji maso, dám na plech plátky toustového chleba a opeču je v troubě do křupava.
- Sendvič zkompletuji. Na tous namažu dip, položím kuřecí řízek, nasypu jarní cibulku a přikryji toustem. Zmáčku a přepůlím, popř. upevním páretkem.

