Není to tak dávno, co jsem objevila mexickou kuchyni. A protože mám ráda ostrá jídla, hned si mě získala. Starší syn rád kuřecí taco, ten mladší zase sýrové quesadillas a já si dám s chutí enchiladas. Snažím se , aby byli spokojeni všichni a tak to ráda střídám, aby nikdo nepřišel zkrátka. Jinak manžel ten sní rád vše.
Suroviny:
- 3 ks pšeničných tortill
- 1 sklenička omáčky Verde (kupované)
- 2 lžíce strouhaný sýru Čedar
- suroviny na náplň:
- 1 h zakysané smetany (250ml)
- 1 h strouhaného čedaru
- 1 lžíce nadrobno nakrájené jarní cibulky
- kmín, sůl, pepř, kajenský pepř
Postup:
- Rozehřeji troubu na 190°C.
- V míse promíchám suroviny na náplň.
- Na dno pekáčku naliji polovinu omáčky Verde.
- Tortilly ohřeji na 30 vteřin v mikrovlnné troubě pod vlhkou papírovou utěrkou. Poté tortillu položím na prkénko a do středu navrším 1/3 sýrové směsi a zaroluji. Takto připravené tortilly vložím švem dolů do pekáčku. Přeliji je druhou polovinou omáčky Verde a posypu strouhaným sýrem Čedar.
- Takto připravené vložím do trouby a peču 15-20 minut, dokud se sýr nerozpustí. Servíruji posypané kousky červené papriky a petrželky.


