Do mrazáku Sendviče, tousty, svačiny Sladká jídla Snídaně Vše

Francouzské toustové tyčinky

Je tu neděle a to si můj starší syn rád pospí. Ale já vím, jak ho z postele dostanu a on bude navíc rád. Prostě mu upeču jednoduchý, rychlý, vanikající francouský tous. A protože ho nejí jenom v nedělí ke snídani, připravím si zároveň pár kousků do mrazničky. On sám si pak toust upeče a ozdobí podle jeho chuti kdykoliv bude chtít. Hlavně na něm nesmí chybět nuttela a sirup.
Suroviny:
  • 3 plátky toustového chleba
  • 2 vejce
  • 1/4 h mléka (60ml)
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1/2 lžičky skořice
  • 3 lžíce rozpuštěného másla
  • 1/3 h strouhanky
  • 1/3 h oblíbených cereálií
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • špetka skořice
Postup:
  1. Troubu rozehřeji na 200 °C. Plátky toustového chleba překrojím v polovině.
  2. V jedné misce prošlehám vejce s mlékem, cukrem, vanilkou a skořicí. V druhé misce promíchám strouhanku, cerálie, cukr, skořici a přidám rozpuštěné máslo.
  3. Plátky chleba obalím nejprve ve vaječné směsi a následně ve strouhance s máslem.
  4. Přendám na plech a peču 15 min. při 200°C do zlatohněda.
  5. Servíruji s ovocem, přelijt sirupem nebo medem a nutellou.

Zamrazení:

Obalené neupečené kousky dám na 30 minut do mrazničky. Poté vyndám je vyndám, vložím do mrazícího sáčku a dám zpět do mrazničky.

Před podáváním vložím do rozehřáté trouby na 200°C a peču 20- 25 minut.

Eva

Všechny uvedené recepty jsou vyzkoušeny největšími mými kritiky, kterými jsou dva synové a manžel.

Mohlo by vás také zajímat...

Napsat komentář