Dezerty Řezy, koláče a cheesecakes Vše

Kokosový koláč

Tento jednoduchý šlehačkový koláč ovoněný kokosem si určitě zamilujete. A protože manžel je veliký obdivovatel šlehačky, jedna porce mu nikdy nestačí. Množství suroviny uvedených v receptu je přizpůsobeno na menší koláčovou formu o průměru dna 18 cm.
Suroviny:
  • Suroviny na korpus:
  • 80 g grahamových krekrů
  • 4 lžíce rozpuštěného másla
  • 1 lžíce strouhaného kokosu
  • 1 lžička kokosového oleje
  • 1 lžíce cukru krystal
  • Suroviny na náplň:
  • 3/4 h mléka (180ml)
  • 3 žloutky
  • 2/3 h cukru krystal (130g)
  • 1/3 h kukuřičného škrobu (80ml)
  • 1 lžička vanilky
  • špetka soli
  • 1/4 h strouhaného kokosu

  • 2 h šlehačky ke šlehání ( 500ml)
  • hoblinky kokosu
  • barevná posypka
Postup:
  1. Troubu rozehřeji na 160°C a formu vymažu máslem.
  2. Na korpus si v mixéru rozmixuji krekry s cukrem a kokosem. Přidám rozpuštěné máslo a lžičku kokosového oleje, následeně chvíli mixuji, dokud se směs nespojí. Poté ji natlačím do formy a pomocí odměrky vypracuji okraje.
  3. Korpus dám do trouby a peču 15-20 minut.
  4. Mezitím si v hrnci na sporáku smíchám mléko se žloutky, přidám cukr, škrob, vanilku a špetku soli. Směs vařím do zhoustnutí na konzistenci pudinku. Odstavím a nakonec zapracuji kokos.
  5. Takto připravenou směs na náplň naliji na upečený korpus a dám vychladit. Když je koláč vychlazený, ušlehám smetanu na pevnou šlehačku a nanesu na koláč.
  6. Ozbobím opraženými hoblinky kokosu a posypkou.

Eva

Všechny uvedené recepty jsou vyzkoušeny největšími mými kritiky, kterými jsou dva synové a manžel.

Mohlo by vás také zajímat...

Napsat komentář