Tento jednoduchý šlehačkový koláč ovoněný kokosem si určitě zamilujete. A protože manžel je veliký obdivovatel šlehačky, jedna porce mu nikdy nestačí. Množství suroviny uvedených v receptu je přizpůsobeno na menší koláčovou formu o průměru dna 18 cm.
Suroviny:
- Suroviny na korpus:
- 80 g grahamových krekrů
- 4 lžíce rozpuštěného másla
- 1 lžíce strouhaného kokosu
- 1 lžička kokosového oleje
- 1 lžíce cukru krystal
- Suroviny na náplň:
- 3/4 h mléka (180ml)
- 3 žloutky
- 2/3 h cukru krystal (130g)
- 1/3 h kukuřičného škrobu (80ml)
- 1 lžička vanilky
- špetka soli
- 1/4 h strouhaného kokosu
- 2 h šlehačky ke šlehání ( 500ml)
- hoblinky kokosu
- barevná posypka
Postup:
- Troubu rozehřeji na 160°C a formu vymažu máslem.
- Na korpus si v mixéru rozmixuji krekry s cukrem a kokosem. Přidám rozpuštěné máslo a lžičku kokosového oleje, následeně chvíli mixuji, dokud se směs nespojí. Poté ji natlačím do formy a pomocí odměrky vypracuji okraje.
- Korpus dám do trouby a peču 15-20 minut.
- Mezitím si v hrnci na sporáku smíchám mléko se žloutky, přidám cukr, škrob, vanilku a špetku soli. Směs vařím do zhoustnutí na konzistenci pudinku. Odstavím a nakonec zapracuji kokos.
- Takto připravenou směs na náplň naliji na upečený korpus a dám vychladit. Když je koláč vychlazený, ušlehám smetanu na pevnou šlehačku a nanesu na koláč.
- Ozbobím opraženými hoblinky kokosu a posypkou.

